Jump to content

Étel bakik: rossz beidegződések, amelyek plusz kilókhoz vezetnek I.rész

2019. 02. 08. 16:05

Látványos infografikákból és érdekes okfejtésekből derül ki, melyek azok a szokások, amik csúnyán lehúzzák a napi teljesítőképességet, tönkreteszik a kemény diétát, vagy felborítják a szervezet egyensúlyát.

A napi rutincselekedeteket nem gondolja az ember kétszer, ám egyes esetekben lehet nem lenne ártalmas. Példának okáért, ha lefekvés előtt iszol egy kis bort, vagy épp nem fogyasztasz elegendő folyadékot a nap alatt, esetleg minden adandó alkalommal túleszed magad, a dolgot pedig súlyosbítod azzal, hogy mindenhez adsz egy kis sót, akkor szinte az összes rossz étkezési szokást magadénak tudhatod. 

Kíváncsi vagy,  hogy mik a legbűnösebb szokások?

Az íróasztal mögött, monitort bámulva elkölteni az ebédet. Miért baj ez? A jelenséggel kapcsolatban kutatást végzett szakemberek azt az összefüggést találták az ebéd gép előtti elfogyasztása és egészségügyi problémák között, hogy az elhízás, és magas koleszterin szint gyakoribb az ezt a szokást űzők körében. Hogy lehet ez? Úgy, hogy az állandó üléssel járó munka során, az ember meg van fosztva a mozgástól, így a kilók száma hamar megsokszorozódnak, illetve a közismert problémák jelentkeznek. Megoldás: Azt a 20-30 percet érdemes inkább egy kis sétálással, levegőzéssel tölteni. Napi fél óra csodákra képes, a monoton ücsörögő munkavégzés közepette.

A kondizós napokon túlesszük magunkat. Miért baj ez? Mert egyszerűen nem érjük el a kívánt célt. Hogyan lehet ez? Úgy, hogy az ember egy kemény edzés után, egyszerűen nagyobb adag étellel jutalmazza magát. Ebből fakadóan nem egyszer előfordul, hogy az egész napi koplalást, és az elégetett kalóriák tucatját eszi „vissza”. Megoldás: Ne eddzen éhesen, illetve magas rost, protein és tápanyagtartalmú ételeket fogyasszon, ami eltelíti, annak ellenére, hogy nem sok.

Só,só, só és még egy kis só. Miért baj a mértéktelen só fogyasztás? Egész egyszerűen azért, mert a magas nátriumszint szomjúságot, zavartságot, görcsöket, a vizelet mennyiségének növekedését okozhatja, illetve magas vérnyomást, veseproblémákat vált ki. Egy kávéskanál só, 2,300 mg nátriumot tartalmaz. Ez a mennyiség még nem káros, de nem javallott ennél többet fogyasztani, még akkor sem, ha az ember makk egészséges.

Kattints ide, ha még több káros étkezéi szokásra vagy kíváncsi. 

 

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)