A kellemes ital tökéletesen beleillik a karácsonyi hangulatba, sőt még szilveszterkor partit is megkoronázhatja. Nem kell szesz szakértőnek, vagy főzőmesternek lenni az elkészítéséhez, hiszen az igazán egyszerű.
Hozzávalók:
- 7 dl tejszín
- 15 dkg átszitált porcukor
- 1 zacskó mogyorós capuccino por (100g),
- 1 vaníliás cukor
- 1 tubusos sűrített tej (18 dkg)
- 1,5 dl rum,
- 1,5 dl konyak
Elkészítése:
Most meg fog lepődni, mert tényleg annyira egyszerű! Először is melegítsünk fel 2 dl tejszínt – hogy jobban olvadjanak a hozzávalók – majd keverjük hozzá az összetevőket. A sorrend nem mindegy, az ajánlott követnivaló formátum: capuccino, vaníliás cukor, porcukor, a maradék tejszín, sűrített tej és végül az alkohol.
Ha minden hozzáadtunk, nincs más hátra, mint üvegbe tölteni, hűtőbe tenni, aztán az alkalmas pillanatban elővenni, és eldicsekedni vele!