Jump to content

Rohamtempóban fejlődik Budapest

2018. 10. 31. 17:31

Budapest hosszú távú fejlesztési stratégiát dolgozott ki öt évvel ezelőtt, amely kijelöli, hogy 2030-ig mit, hol és milyen szellemben lehet fejleszteni a városban.

Amerre a szem ellát Budapesten, toronydarukat, betonkeverőket, kőműves brigádokat látni – úgy tűnhet, mintha mindenhol építkeznének. Nincs ez messze a valóságtól, hiszen a KSH adatai szerint idén az első fél évben hatezer új lakásra adtak ki építési engedélyt. Budapest hosszú távú fejlesztési stratégiát dolgozott ki öt évvel ezelőtt, amely kijelöli, hogy 2030-ig mit, hol és milyen szellemben lehet fejleszteni a városban.

A szimplán Budapest 2030 címet viselő koncepcióban számos olyan területet jelöltek meg, amelyek potenciális fejlesztési lehetőségeket kínálnak, illetve olyan városrészeket, melyek rehabilitációra vagy barnamezős beruházásban fejlesztésre várnak. A korábbi évek, évtizedek ingatlanpiaci tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy ugyan eltérő mértékben és gyorsasággal, de a fejlesztési területek mentén felértékelődés várható, tehát mind a helyi lakástulajdonosok, mind a jó befektetésre vágyó vásárlók számára hasznos lehet az összeállítás.

Bővebben a témáról itt olvashat.

 
(Forrás: hazesotthon.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)