Jump to content

Nem csak a mesében létezik: elkészült a lakható csokoládé házikó

2018. 10. 01. 13:00

A csokoládé szerelmeseinek kevéssé praktikus, ám annál több kihívást jelentő ház a franciaországi Sèvres közelében található, a l’Orangerie Ephémère üvegházban. A pontos paraméterek után pedig jöjjön egy édes történet, egy csokoládéfaragó mesekönyvéből.

A Nemzeti Kerámiamúzeum kertjében található ház a világon egyedülálló. A 18 négyzetméteres otthon minden egyes eleme csokoládéból készült, kezdve a falakkal, az ajtókon át, a gardróbszobáig. Mert, hogy az is található benne. A szemfüleseknek az is feltűnhet, hogy könyvek és bögrék is helyet kaptak a lakásban. Természetesen ezek is csokiból vannak.

Ami a kertet illeti, egy kis tó is található a telken, amiben a legnagyobb meglepetésre, csokoládé folyik. Mellette ízléses virágosláda, szintén a barnás édességből kreálva.

A párját ritkító épülethez 1,5 tonnányi csokoládét használt fel Jean-Luc Decluzeau az építmény megalkotója, ahol egy teljes napra bárki megszállhat. A különleges házhoz különleges élmény jár.

A foglalással egy workshopot is megvásárol az illető, ahol a csokoládé ház kreátorával, Jean-Luc Decluzeau-val merülhet el a csokifaragás mibenlétébe. Szuvenírként egy édes élménnyel és miniatűr faházzal távozhat a szerencsés, ugyanis az egynapos kiruccanás során, a mesterrel együtt faraghatunk marandadó emléktárgyat.

„Soha nem gondoltam volna, hogy egy valóságos méretű csokoládéházat építek majd utazók számára, de nagyon örülök, hogy megosztom másikkal is a csokoládé iránti szenvedélyemet, és remélem, az utazók élvezni fogják a pihenést ezen az egyedülálló és ízletes helyen”- mondta az Decluzeau.

Kedvet kaptál? Szeptember 26 és október 6 között, itt tudsz foglalni. Képeket, pedig ide kattintva tudsz nézegetni a házról.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)