Jump to content

Tarol az Airbnb Budapesten

2018. 09. 30. 21:00

Megközelítette az 1,5 milliót tavaly a budapesti Airbnb szállásokon eltöltött vendégéjszakák száma, ezzel 35 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Összesen 35 százalékkal nőtt a budapesti Airbnb szállásokon eltöltött vendégéjszakák száma – áll a Colliers International és a Hotelschool The Hague friss, Budapestre vonatkozó elemzésébe. E szerint a magyar főváros V., VI., VII. kerületben történik a budapesti foglalások 69 százaléka. 

Az Airbnb piaci részesedése az eltöltött vendégéjszakákat tekintve a 2016-ban mért 10,2 százalékról 2017-re 14,3 százalékra nőtt, így az Airbnb piaci részesedése Budapesten az európai városokkal összevetve az élmezőnybe tartozik: Párizsban 15,2 százalék, Barcelonában 13,2 százalék volt ez az adat, míg Amszterdamban 11,7 százalék, Madridban 10,1 százalék, Londonban pedig csak 6,9 százalék a közlemény szerint.

Professzionális bérbeadóké a piac

A kutatás alapján a budapesti Airbnb piacot inkább a professzionális bérbeadók mozgatják, ugyanis a bérbeadók 65 százaléka kettőnél több lakást ad bérbe. Ez a szám jelentősen meghaladja a legtöbb európai nagyvárosban jellemző, 40-50 százalékos átlagot. Az előző évekhez hasonlóan 2017-ben is az egyszobás, teljes lakás volt a legnépszerűbb, a foglalások közel 55 százaléka ilyen típusú szálláshelyen történt.

Steinfeld Tamás, a Colliers International piackutatási igazgatója elmondta: arra számítanak, hogy az Airbnb piac a következő években is bővül majd, összhangban a Budapestre látogató turisták számának emelkedésével, de a növekedés üteme lassul, mert a következő két évben a hazai szállodapiacon jelentős fejlesztéseket adnak át, ami növeli a kínálatot.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;profit7 | Kép: pixabay.com)