Jump to content

A 33. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon rászoruló gyerekeknek is segíthetsz

2018. 09. 27. 15:13

Magyarország legnagyobb tömegsportrendezvényén a számtalan futótáv egyikének teljesítése mellett mesekönyv-gyűjtéssel és mobil játszótér-program támogatásával állhatsz fontos és jó ügyek mellé. A baráti és családias hangulat mellett a kellemes közérzetedről a SPAR standjának remek harapnivalói és innivalói gondoskodnak. (X)

A SPAR Magyarország büszke arra, hogy a több tízezer embert megmozgató futófesztivál főtámogatója lehet, hiszen a vállalat alapértékei közé tartozik az egészséges életmód hazai népszerűsítése és a társadalmi szerepvállalás. Az aktív életvitel része a rendszeres mozgás, amelynek fontosságára egy különleges kezdeményezés keretében hívja fel a figyelmed Ördög Nóri, a SPAR háziasszonya. A Fuss Nórival! akció során a népszerű és fitt háziasszony arra vállalkozott, hogy elindul a 33. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál 10 kilométeres távján. Felkészülését online követhetjük, majd pedig rajthoz állhatunk vele mi is, amikor október 6-án, szombaton 15.45 órakor nekivág a 10 kilométeres, tempós kocogásnak.

A futás többféle változata

A futófesztiválon nemcsak az áruházlánc háziasszonyával indulhatsz: a rendezvény 33. alkalommal is többféle lehetőséget kínál, hogy október 6-7-én a fizikumodat próbára tedd. Szombaton a rövidebb futótávoké, valamint a tempósabb sétáé a főszerep. Ekkor tartják a SPAR 4x2 km-es váltó, a Nestlé Családi Futás, a Landliebe futás, a Riska Minimaraton és az Erste Maratonka futamait, illetve a Győri Édes Gyaloglás Kicsiknek és Nagyoknak 2,5 km-es családi sétáját. Ezen a napon kerül sor a Fodisz Esélyegyenlőségi Futamára is. Vasárnap a klasszikus maratoni táv teljesítésére vállalkozók futnak Budapest világörökségi helyszínein. A versenyzők itt is választhatják a páros formát, a Tolle UHT Maratonstafétán pedig négyfős váltócsapatok oszthatják el egymás közt a 42 kilométert. Ezen a napon a Real Nature 30 km-es távján is el lehet indulni. A budai Pázmány Péter sétányon, az idei rajt-cél-szakaszon a SPAR nemcsak a futókat, hanem a lelkes szurkolókat is szeretettel várja standjain.

Legyél jó, és hozz magaddal mesekönyvet!

A SPAR és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idén is közösen gyűjt mesekönyveket a rászoruló gyermekeknek. A szervezők a főtámogató standja melletti Máltai-sátorhoz várják a már nem használt, jó állapotú mesekönyveket. A vállalat a 2018-as futófesztiválon is együttműködik stratégiai partnerével, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal: együttesen támogatják az „Ide hozzuk a játszóteret!” programot. A szervezet mobil játszóterei az ország több mint 300 kistelepülésére viszik el a játék örömét, hogy a legszegényebb családok gyermekei is megismerhessék azt. A SPAR a saját standjának teljes bevételét ebben az évben is a játszótérprogram támogatására ajánlja fel.

Egészséges életviteli tanácsok

A Pázmány sétányon, a futóverseny rajt-cél-szakaszán, a SPAR Életmód standnál, a rendezvényre látogatók az egészségtudatos életvitellel kapcsolatos saját márkás finomságokat kóstolhatnak meg – a Regnum húsüzem készítményeit és az enjoy. üzem szendvicseit –, nyereményjátékokban vehetnek részt és a SPAR szakértőitől válaszokat kaphatnak a minőségi táplálkozással és a sportolással kapcsolatos kérdéseikre.

(Forrás: Szerkesztőség)