Jump to content

Közösséget teremt, vagy kiszolgáltatottá tesz az online?

2018. 05. 29. 12:00

A digitális lehetőségek és az internet kényelmesebbé, biztonságosabbá és kiszámíthatóbbá teszik az életünket, ugyanakkor újabb és újabb veszélyforrások tűnnek fel a kibertérben.

 témák mentén kezdeményez párbeszédet a Telekom a Brain Bar jövőfesztivál apropóján közzétett újabb videójával.

Az összekapcsolt világ lenyűgöző, az okos városoktól a közlekedési eszközök megosztásán vagy a VR-diagnosztizáláson át egészen a drónos házhozszállításig.

A világ 2018-ban biztonságosabb és kiszámíthatóbb is lett az internetnek köszönhetően. Felhasználók százmilliói által kipróbált és értékelt utazási és szálláslehetőségek közül válogathatunk – például egyedül az Airbnb-n keresztül 150 millió ember foglalt szobát tavaly, a mobilunkon követhetjük az e-kereskedelemben megrendelt áruk útját a gyártótól egészen a postaládánkig, és az okosóránk vagy a fitneszkarkötőnk akár önállóan, emberi közbeavatkozás nélkül is képes értesíteni az orvost szükség esetén.

Ugyanakkor jelentősen megnőtt a világhálón ránk leselkedő veszélyek száma is: már nem csak akkor kerülhetünk bajba, ha kockázatos dolgokat próbálunk ki az interneten – potenciális célponttá vált minden internethasználó, sőt mindenki, aki a hálózattal összekapcsolt szolgáltatásokat igénybe veszi.

A kalandot a kockázattól, a lehetőséget a veszélytől a tudás és a felelősség választja el. A 2018-as budapesti Brain Bar arra teremt lehetőséget, hogy közösen gondolkodjunk az ehhez hasonlóan fontos és aktuális témákról.

(Forrás: hazesotthon.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)