Jump to content

Pezsgő pompa: fürdőgolyó házilag

2018. 05. 28. 16:05

A nagyszerű találmány egy pillanatra kiszakít a hétköznapok rohanásából. A kellemesen bizsergető buborékokkal nyugtatják, kényeztetik bőröd, a relaxáció és felfrissülés pedig garantált.

A fürdés a szokásos napi rutin része, és a hétköznapok során több időt nem is töltünk a zuhany alatt a szükségesnél. A házi gyártmányú pezsegő fürdőgolyók használata után viszont egésznap azt fogod várni, hogy beleülhess egy kád, kellemesen bizsergető meleg vízbe.

A fürdőgolyókat a boltban is megvásárolhatod, ám ezek árából vagy egy tucatszor annyit tudsz elkészíteni házilag. Nem kell megijedni, az otthoni változat is megőrzi mindazt, amitől olyan kelendővé válnak a gömbök: mutatósak és funkcionálisak.

Amire szükséged lesz:

- 20 dkg szódabikarbóna
- 10 dkg citromsav
- 10 dkg kukoricakeményítő
- 10 dkg epsom-só
- 15 ml víz (egy ek.)
- 50 ml olíva olaj (3 ek.)
- 15-20 csepp illóolaj, tetszés szerinti illat
- ételfesték

Elkészítése

Az alapanyagok közül az első négyet tegyük egy tálba és habverővel keverjük össze, az utolsó négy összetevőt pedig öntsük egy befőttesüvegbe. Utóbbit szintén alaposan összekeverjük.

A következő lépésben a befőttesüveg tartalmát lassan, szinte cseppenként hozzáadjuk a tálban lévő egyveleghez, miközben folyamatosan keverjük azt.

Miután mindet hozzáadtuk a kapott masszából formázzunk gömböket (kinyomó segítségével bármilyen mintát ölthet), és hagyjuk őket megszáradni. Utóbbit hűtéssel gyorsíthatjuk.

Pár óra múlva már használhatók is!

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)