Jump to content

4 reggeli rutin, amitől csak rosszabb lesz a nap

2018. 05. 17. 14:00

Az ébredést követő néhány perc elég ahhoz, hogy megalapozza a napi hangulatot, épp ezért nem mindegy, hogy mivel töltjük az értékes pillanatokat. Ha lehet, az alábbi négy dolgot, semmiképp ne kövesd el magad ellen!

Rossz szokások, évek alatt megtelepedő beidegződések, nyűgök. Van belőlük bőven, az idő előrehaladtával pedig már fel sem tűnnek. Jó néhány viszont nyomot hagy a hangulatunkon, így nem árt kiiktatni ezeket a reggeli rutinból.

Ébredés, telefonnyomkodás, ébredés

Sajnos vagy sem, az emberek legtöbbjének manapság az az első dolga az ébredést követően, hogy félálomban végig görgesse a Facebookot és lecsekkolja mi megy épp a nagyvilágban. Pedig, mennyivel szebb világot élnénk, ha a szemkinyitást követően a kedvesünket, kisállatunkat pillanthatnánk meg a kék-fehér közösségi oldal helyett.

Amúgy meg azért érdemes kiiktatni a reggeli ágyban telefonnyomkodást, mert az e-mailek, és egyéb tennivalók olvasgatása ráér. Minek kell korán reggel felstresszelni a szervezetet? Úgy csak még nehezebb lesz a nap!

Kávé stop!

Persze, sokaknak kávé nélkül útnak indulni elképzelhetetlen, sőt. Viszont érdemes szépen fokozatosan leszokni a reggeli kávéról ugyanis a kávénak egyik mellékhatása, hogy irritálja a beleket, ami arra ad parancsot a szervezetnek, hogy fokozza a kortizol, azaz stresszhormon termelését. Így már eredendően izgatottabban indul az ember útnak.

Langyos víz, gyümölcsturmix, tea. Teljesen jó alternatívái a kávénak.

Szénhidrát?

A kávé után a második kardinális kérdés a szénhidrát és a reggeli kérdése. Nem jó ötlet cukros péksüteménnyel vagy egy kiadós reggelivel indítani a napot, mert az nem hogy felpörgeti, épp ellenkezőleg, lelassítja a szervezetet.

A gyümölcsök, joghurtok, müzlik és a tojásételek viszont beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.

Még 10 perc…

Végezetül, nem lehet szó nélkül elmenni a szundi mellett. A plusz tízperc alvás mentsvára csak kívülről tűnik jó ötletnek, pedig valójában nem az. Sőt, többet árt, mint használ.

A szundítás során a szervezet előröl kezdi az alvási ciklusát, és mire pont elérné a mélyalvási szakaszt, újra megszólal az óra. Emiatt viszont még kialvatlanabbank érezhetjük magunkat.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com, pexels.com)