Jump to content

A legdepressziósabb városok?

2018. 05. 15. 09:00

A fővárosiak mindig kicsit elégedettebbek, mint a vidékiek, legalábbis magyarországi viszonylatban ez a helyzet. De mi a helyzet a tengrentúlon?

Már egyhuzamban harmadik éve növekszik a depressziósok száma Amerikában. A The mental health of Americans néven futó legfrissebb kutatás arról számolt be, hogy minden korosztályban, nemtől függetlenül durva növekedés tapasztalható a depresszióra való hajlamot illetően.

A kutatást az egyik legnagyobb biztosító, a Blue Cross Blue Shield (BCBS) megbízásából készítették, 2013 és 2016 között. Az eredmények lesújtók: a vevőkörben 33 százalékkal nőtt a depressziósok aránya, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy a biztosítással rendelkező amerikaiak 4,4 százaléka szenved.

A 12-17 évesek közt a legmagasabb a depressziósok aránya, 63 százalékkal, míg a 18-34 évesek között ez 47 százalék. A 35-64 évesek korosztályában pedig háromszorosa a korábbinak.

A depresszió területileg is elkülönül. Bizonyos részein Amerikának alig észlelhető a megnövekedett arány, míg bizonyos régiókra szinte fekete ködként borult a depresszió. Például a Közép-Nyugat és az északi régiót nagyon keményen érintette a depresszió hullám. Maine és Minnesota 6 százalék körüli emelkedésekkel, míg Hawaii a legalacsonyabb emelkedést tudhatja magáénak, mindössze 2 százalékot.

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com, iflscience.com)