Jump to content

A nagybetűs mobil faház, ami egyszerűen mesés

2018. 04. 05. 14:30

Az olcsóbb, és szinte pillanatok alatt felhúzható előgyártott házak reneszánszukat élik, sőt. Olyannyira felkapottá váltak, hogy már a dizájnt sem másodlagos. Akárcsak erre a két nap alatt felépített faházra, a többi gyönyörű kivitelezésű darabra sem mondanál nemet, főként hogy magyar cég tervezte.

A könnyűszerkezetes házak kül-és belföldön egyaránt népszerűek és már nem csak hétvégi háznak, hanem állandó használatú lakóépületként is alkalmazzák őket. Míg az amerikaiaknál a két hét alatt felhúzható kertes házak, világszerte a napok alatt összeintegrálható hobbitházak, addig itthon az esztétikus megjelenésű faházak hódítanak.

Már egészen jutányos áron meg lehet rendelni egy 56 négyzetméter alapterületű, hullámtetős faházat, amit a magyar cég két nap alatt alapoktól a tetőig probléma nélkül felépít. Ha valaki megelégszik a legkisebb alapterületű házikóval, akkor elég lesz 1 823 800 Ft-ot összespórolnia.

A mobilházak ütemes fejlődésének köszönhetően már hőszigetelésük és strapabírásuk is hasonló sőt, akár megegyező a hagyományos házakéval. Kedvezőbb árát az garantálja, hogy a fa súlya és ára jóval kevesebb, mint a téglának (annak ellenére, hogy ugyan azt a célt szolgálja), és egy csomó építési eszközre és alapanyagra nincs szükség hozzá a könnyűszerkezetes váznak hála. A szigetelés miatt kár aggódni, mert a fa mobilházak általában nikecellel összepréselt falapokból állnak, így vastag hőszigetelők és télen fűtenek, nyáron pedig hűtenek.

Az alábbi videóban az Erdért cég egyik gyorsszerkezetes faházának két napos összeszerelését tekintheted meg felgyorsítva, az eredmény pedig magáért beszél. Kíváncsi vagy az árakra? Itt tájékozódhatsz.

 

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: smallhouseswoon.com)