Jump to content

Zellerpuding, te különleges csoda!

2018. 03. 26. 15:00

Hátrahagyva a vanília-, csoki- és puncspuding háromszögét, készítsen valami egészen újszerűt. Az újraértelmezett zöldségpuding nemcsak finom és egészséges is, hanem az androszteron tartalma miatt ellenállhatatlanná teszi az embert az ellenkező nem számára. 

A zöldségek a hosszas sütés, főzés közben fokozatosan elveszítik vitamin tartalmukat. Ám ez megelőzhető egy-két házi praktikával. A zellerpuding esetében az alacsony kalóriaérték és a magas tápanyagtartalom elérése érdekében, kenjük ki puha, de nem olvadt vajjal a csészéket vagy fémtálcákat, és tegyünk néhány percre a mélyhűtőbe. Ezt követően töltsük meg pudinggal a kívánt hatás elérése érdekében.

Hozzávalók:

- 50 dkg tisztított, friss zellergumó
- 6 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- só
- őrölt fehér bors
- 3 tojás

Elkészítése:

A szeletekre vágott zellert vajon felforrósítjuk, majd pár perc pirítás után tejszínnel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk. Ha nem elég puha, kevés vizet adjunk hozzá. Ezután lehűtjük és összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tojásokat megízesítjük tetszés szerint, sóval, borssal, szerecsendióval, majd újra turmixoljuk. A masszát a kivajazott csészékbe töltjük, tepsiben vízfürdőbe állítjuk, papírral letakarjuk és 110 C fokon egy órán át gőzöljük. Kész is!

(Forrás: hazesotthon.co.hu | Kép: pixabay.com)