A zöldségek a hosszas sütés, főzés közben fokozatosan elveszítik vitamin tartalmukat. Ám ez megelőzhető egy-két házi praktikával. A zellerpuding esetében az alacsony kalóriaérték és a magas tápanyagtartalom elérése érdekében, kenjük ki puha, de nem olvadt vajjal a csészéket vagy fémtálcákat, és tegyünk néhány percre a mélyhűtőbe. Ezt követően töltsük meg pudinggal a kívánt hatás elérése érdekében.
Hozzávalók:
- 50 dkg tisztított, friss zellergumó
- 6 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- só
- őrölt fehér bors
- 3 tojás
Elkészítése:
A szeletekre vágott zellert vajon felforrósítjuk, majd pár perc pirítás után tejszínnel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk. Ha nem elég puha, kevés vizet adjunk hozzá. Ezután lehűtjük és összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tojásokat megízesítjük tetszés szerint, sóval, borssal, szerecsendióval, majd újra turmixoljuk. A masszát a kivajazott csészékbe töltjük, tepsiben vízfürdőbe állítjuk, papírral letakarjuk és 110 C fokon egy órán át gőzöljük. Kész is!