Jump to content

Kacsalábon forgó palota a valóságban

2016. 10. 28. 19:30

Létezik egy olyan eco friendly technológia, aminek köszönhetően teljesen fosszilis energiákkal működtethető az élet. Ehhez nincs másra szükség, csak a házra, ami a nap után fordul, és minden energiáját a természetből nyeri.

A Domespace névre keresztelt házikó a Solaleya cégnek köszönhető, akik kifejezetten a szoláris struktúrára épülő házakban látják élhetőnek a jövőt.

A ház igazi különlegessége, hogy forog a Nap mozgásával párhuzamosan. Ez a beépített automata rendszernek köszönhető, ám ha az ember egy kicsit hátat fordítana a világnak azt is megteheti, mert kézi vezérlővel is irányítható a forgás iránya.

Extra strapabíróra tervezték. Az áramvonalas kialakítása miatt, egy 240 km/h szélviharnak is ellenáll, illetve kibír egy Richter skála szerinti 8-as erősségű földrengést is. Minden ház egy úgynevezett „hangtompító blokkal” van bevonva, értelem szerűen a zajmentesség elérése miatt. A ránézésre újraértelmezett bungaló kinézetű házikó valójában egy építészeti remekmű.

Az elpusztíthatatlan vasbeton szerkezetre rögzített acélgyűrűk és vázak adják a szerkezetet, amit aztán a funkciójának megfelelő környezetbarát elemekkel fejlesztenek tovább. 100%-os ökológiai építőanyag felhasználással készült, nem bocsát ki káros-és vegyi anyagot.

A házikó igazi kacsalábon forgó palota, ami a maga nemében minden extrával fel van szerelve úgy, hogy fenntartása nem igényel egy forintot sem.
Kíváncsi vagy, hogy működik? Nézd meg itt!

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)