Jump to content

Egy ébresztő applikáció, amitől mosolyogva fog felkelni

2016. 09. 14. 09:05

Bizony, búcsút inthet a nehezen induló, nyűgös reggeleknek, ha hagyományos ébresztőóráját lecseréli, és helyette a mosolyogva ébredést választja, a legújabb telefonos alkalmazásnak köszönhetően. 

Az ingyenes, androiodos okostelefonra letölthető app, a Smile Clock minden reggel mosolyra fogja fakasztani. De hogyan? Hát úgy, hogy addig nem hagyja abba az ébresztést, míg a felhasználója rá nem mosolyog a készülékre. A telefon érzékeli a mosolyt (akárcsak a mosoly fénykép funkciónál) és abbahagyja a berregést. Valószínűleg sokaknak a mosolygás az utolsó dolog, amihez a reggeli ébredést követően kedve van, pedig milyen kár!

Az alkalmazás hasonlóan működik, mint a kamera módban a mosoly funkció. Az ébresztést követően a telefont szemlélve, a felhasználó arcát érzékeli az első kamera, és eldönti (felismeri), hogy eléggé vidám és őszinte-e a mosoly, ahhoz hogy leállítsa az ébresztést, vagy sem.

A jókedvet természetesen a telefon is igyekszik elősegíteni azzal, hogy különböző kellemes dalokat, és vidám képeket vetít a memóriájából felhasználójának.

Az applikáció egyébként másban nem különbözik a klasszikus ébresztőtől. Egyszerűen csak mosolyra fakasztja az embert, akár akarja, akár nem. Persze a szundi is lehet egy megoldás, de egyszer akkor is fel kell kelni, és jobb mosolyogva, mint mogorván!

 

Forrás: Ház és Otthon | Biokalauz | Kép: pixabay.com