Jump to content

Hangutasítással működő hangfal

2016. 09. 04. 12:30

A vezeték nélküli audio után most megérkezett az okos hangfal: olyan, mint egy személyes robot DJ.

Egy hangfalnak legyen jó a hangja (nyilván), nézzen ki szuperül, és legyen okos. Nem vagy-vagy, hanem egyszerre: ezt kínálja a Whyd.

Lényege nem a könnyű hordozhatóságban rejlik: a Whyd 18,8 cm magas és 3,8 kg súlyú. Internetre csak egyszer van szükség a használatához, amikor a tulajdonosa letölti a kezelőszoftverét, egyébként wifivel működik. (Bluetoothszal is megy, de célszerűbb wifivel használni, mert az előbbinek nagyon csekély az adatátviteli szélessége.)

A minden irányban, 360 fokban sugárzó zene megtölti a helyiséget, a több szobában elhelyezett hangfalakat mobilapplikációval is lehet irányítani. Természetesen érintőképernyő van a tetején, hiszen okoseszközről van szó. Elegáns megoldás, hogy a hangsugárzó szövete alól fénylik a kicsi RGB LCD kijelző, amely különböző ikonokkal világít az aktuális üzemmódnak megfelelően.

Persze a Whyd igazi poénja a hangutasítás. A hangfal öt mikrofont és fejlett zajszűrő processzort használ: akár öt méter távolságból is érti az angolul vagy franciául kiadott hangutasításokat. Még akkor is veszi, hogy mit akarunk tőle, ha hangosan szól a zene. Nem olcsó, 499 dollár, de elővételben most még 299-ért kapható a 2017-ben megjelenő szuperség.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
Forrás: hazesotthon.hu/hirado.hu | Kép: pixabay.com