Jump to content

Világháborús vízi erődből, 9 szobás luxus hotel

2016. 08. 10. 09:00

Spitbank Fortban megszállva az ember végre tényleg elszigetelődhet és kikapcsolódhat. Ugyanis a tenger közepén egy 50 méter átmérőjű erődben vajmi kevesen fogják zaklatni a mindennapi hóbortjaikkal.

A tengerből 1,6 km-re kiemelkedő erőd eredetileg az angliai Solent és Portsmouth kikötőjének védelme érdekében épült 1861-1878-ig. A Spitbank Fort Spitsand Fortként vagy Spit Sand Fort vagy szimplán Spit Fortként is ismert, és a II. Világháború idejében kis híján elpusztította egy repülőről ledobott bomba. A háborús időszak végeztével azonban elhagyatottan állt, csupán pár forgatás ereéig látogattak ki.

Az elhagyatott erőd 2009-ben került újra igazán az érdeklődés középpontjába, amikoris egy aukción közel 1 millió fontért (kb. 426 430 000 ft) megvásárolta jelenlegi tulajdonosa, aki egy komplett luxusszállodává alakíttatta további 3 millió fontért.

A Spitbank Fort összesen 18 ember elszállásolásra van berendezve, és egy luxuslakosztály 5,000 fontért (kb. 2 132 150 ft) bérelhető egy éjszakára. Szó se róla pazar berendezéssel, ellátással bírnak a szobák, és az erőd tetejéről sem mindennapi panoráma terül el az ember szeme előtt, de ennyi pénzért 11 csodás napot tölthetünk el az Indiai-óceánba 500 méterre benyúló szigeteken található földi paradicsomban, ahol víz alatti, üvegfalu hálószobákat is foglalhatunk.

Egyébként Spit Fortot hajóval vagy helikopterrel lehet csak megközelíteni, így tengeribetegeknek nem ajánlott, viszont a TripAdvisor szerint kiváló romantikázási célpont.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
Forrás: hazesotthon.hu | Kép: dailymail.co.uk