Jump to content

Riasztó helyett a kutya a nyerő

2016. 08. 04. 12:31

Sokkal jobban bíznak a hús-vér házőrzőkben az emberek, mint a riasztórendszerekben, vagy épp a videós megfigyelőrendszerben. Tény, hogy a kutya kevésbé kiiktatható, mint egy elektronikai kütyü, de akkor nincs is szükség a riasztókra?

A témában a K&H Biztosító készített felmérést, amelyből kiderült, hogy a lakástulajdonosok 68 százaléka jobban bízik saját kutyájában és „hatékonyabb” házőrzőnek találja, mint a megfigyelő eszközöket. A négylábúak megelőzik a rangsorban a saját videós megfigyelő rendszert, a polgárőrséget és a távfelügyelet nélküli riasztókat is.

A felmérés arra is kitér, hogy a magyarok 76 százaléka véli úgy, hogy a lakásbiztosítás hatékony védelmet jelent kármegelőzés és kárenyhítés szempontjából, 78 százalékuk szerint a szomszédok összefogása, a válaszadók 75 százaléka szerint pedig a távfelügyelettel rendelkező riasztók bizonyulnak hatékony védelmi módszernek. A megkérdezettek 83 százaléka mindezek mellett maximalizálja a védelmet, mert rendelkezik lakásbiztosítással.

Farkas Adrienn, a K&H Biztosító nem-életbiztosítás termékmenedzsment vezetője szerint „a következő évtizedben a biztosítók világszerte olyan szolgáltatásokkal jelenhetnek meg, amelyek a megelőzésben kaphatnak főszerepet, mint az okos eszközökön alapuló távfelügyeleti rendszer.”

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
Forrás: hazesotthon.hu/MTI | Kép: pixabay.com