Jump to content

Élet robotokkal

2016. 06. 05. 14:14

A mindennapi életet nehezen lehet elképzelni elektronikai kütyük, és gépek nélkül. Egyszerűen belekényelmesedtünk a modernség nyújtotta technológiába. De mi a helyzet most, a robotikában?

Számos nagy külföldi cég fektetett az újabb generációs robotok és okoseszközök fejlesztésébe. Utóbbiak esetében látványos innovációkat dobtak piacra, például az okoskonyhát, az okoshűtőt és az okossütőt is. A robotika azonban még gyerekcipőben jár ezekhez képest.

A háztartási robot-csúcsmodelleket jelenleg az önműködő porszívó vezeti, ami távirányítással vezérelhető, és internet kapcsolattal is rendelkezik. De van eresztakarításra, és kémkedésre is kifejlesztett robot.

Én a robot

A japán techno-szakértők viszont szintet akarnak lépni, ezért elkezdtek egy olyan fejlesztésen dolgozni, ami forradalmasíthatja a háztartási robotipart. A tervek szerint a leendő japán robotok figyelni fognak a házra és veszélyhelyzet esetén elhárítják azt vagy értesítik a hatóságokat.

Olyan robotot kívánnak kifejleszteni, ami képes kölcsönhatásba lépni a környezetével, és reagálni a történésekre.

Egyes híresztelések szerint nem csak a japánok törnek ilyen babérokra, hanem a Google is, mert legutóbbi befektetéseik a mesterséges intelligencia fejlesztésével, és robottervezéssel foglalkozó cégek voltak.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Kép: roboticstrends.com)