Jump to content

Láttál már mini-fotóstúdiót?

2016. 05. 14. 09:30

A férfi tisztelete jeléül kezdett bele a miniatürizált képek és fotózási berendezések elkészítésébe, ami meglepetésére világhírűvé tette.

Alamedy Diorama különleges stúdióján ámul a fél internet, ami nem csoda, hiszen soha senki nem próbálkozott ilyennel még ezelőtt. A művész egy az 1900-as években élő és alkotó fényképész tiszteletére készítette a mini-stúdiót, ami közel egy évig épült.

„Kilenc hónapon keresztül dolgoztam rajta, több méter fát, műanyagot, papírt és csomó minden mást felhasználva. Több mint száz miniatűr elemet készítettem, amelyek közül mindegyik a korszak stílusát tükrözi”- mondta a Boredpandának a férfi.

Diorama szerint mégsem a képek és apró berendezési tárgyak megalkotása volt az igazi kihívás, hanem a munkálatokat megelőző kutatás. „Csupán néhány fényképem volt a korabeli stúdiókról, azok is fekete-fehérek. Szóval könyvek tucatjait olvastam el, és belemerültem a fotósszakma legmélyebb bugyraiba is.”

A több hónapnyi kemény munka meghozta gyümölcsét, a férfi pillanatok alatt világszerte ismertté vált, miniatűr alkotásainak alakulását emberek százai követik.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: boredpanda.com)