Jump to content

Repair Cafe, életstílus megelevenedve

2016. 03. 17. 09:09

A különleges kávézó voltaképpen a kellemeset a hasznossal elv égisze alatt lehetőséget teremt a kikapcsolódásra és a közösségi szerelés élményét is megtapasztalhatod.

 

A közösségi szerelés élményét nyújtó Repair Cafe ötlete Hollandiából indult hódítóútjára, és Európa szerte találkozni már a különleges kávézókkal.

A különleges helyiségek nem titkolt célja a közösségépítés és a környezettudatos életmód támogatása. A Repair Cafék lényege, hogy minden apróbb vagy kevésbé apróbb használati tárgyat, elektromos berendezést te magad javíthatsz meg, így nem kell kidobnod és újat vásárolnod, vagy egy kisebb vagyont otthagyni a szervizbe.

A javítási munkálatok az elromlott zipzártól kezdve a zárlatos víztisztítóig igen széles skálán mozognak, de szerencsére a laikusoknak sem kell tartaniuk a szereléstől, mert a szükséges eszközök mellett szakszerű segítséget is kapnak a betérők.

Szerelés közben pedig lehet beszélgetni, kávézni, feltöltődni, úgyhogy érdemes betérni, ha az embernek épp barkácsolni valója akadt és nem a garázsba kuksolva akarja egyedül megjavítani azt.

A közös szerelést lehetővé tevő kávézók egyébként nagy népszerűségnek örvendenek, még hozzánk is elért a kezdeményezés. A budapesti, Repair Café Hungary mottója: „Ne dobja ki, ha meg is lehet javítani! Vagy újra lehet hasznosítani.” Ennek fényében, mindenkit szeretettel látnak!

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Kép: craftgawker.com)