Jump to content

Az evészet méltó lezárására: karibi burger!

2016. 03. 16. 12:31

Laktató és finom. Elkészítése nincs több egy óránál, kezdő szakácsokon sem foghat ki. A hosszú hétvége evős időszakának méltó lezárására!

Hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg burgonya (nagyobb darabok)
  • 2 ek olívaolaj
  • 40 dkg darált marhahús
  • 1 db lilahagyma (fele reszelve, fele kockázva)
  • 1 közepes db sárgarépa (reszelve)
  • 2 teáskanál fűszersó (steak fűszer)
  • 20 dkg ananász (vagy kockázott konzerv)
  • 1 db chili (kimagozva, kockázva)
  • 4 ek koriander (friss, apróra vágva)
  • 1 lime-ból nyert limelé
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 8 közepes db salátalevél (saláta keverék a legjobb)
  • 4 db zsemle (rozsos, magos)

Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 190 fokra. A burgonyát hámozás után vágjuk banán formájú hasábokba, és egy tepsiben forgassuk össze kevés olívaolajjal, sózzuk, és kb. 35-40 perc alatt süssük aranybarnára.

A lilahagyma felét és a tisztított répát reszeljük le, a hagyma másik felét vágjuk apró kockára.

Egy nagy tálban keverjük össze a darált húst a reszelt lilahagymával, sárgarépával és a fűszerekkel, majd készítsünk a keverékből 4 egyforma nagyságú lapított húspogácsát.

Egy nagy serpenyőben forrósítsunk egy pár csepp olívaolajat, és kb. 5-5 perc alatt süssük meg benne mindkét oldalukon a hamburger húsokat.

Egy kisebb keverőtálban forgassuk össze a kockázott lilahagymát, a koriandert, az aprított chilit és a kisebb kockákra vágott ananászt a lime levével.

Vágjuk félbe a négy bucit. Fektessük őket a húsos serpenyőbe belső felükkel, és pár perc alatt pirítsuk meg őket.

Mindegyik burger zsömlébe fektessünk egy pár salátalevelet, erre tegyük a húspogácsákat, tetejüket hintsük meg egy-egy kanál hagymás-ananászos keverékkel. Tálaláskor a burgerek mellé osszuk szét a tányérokon a sült krumplit.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Kép: burgeroftoronto.com Recept: nosalty.hu)