Jump to content

Falnyi kijelzőkkel rukkol elő a Samsung

2016. 03. 08. 16:00

A koreai óriás a 2016-os Integrated System Europe (ISE) kiállításon mutatta be túlzás nélkül brutálisnak nevezhető digitális kijelzőit Amszterdamban.

 

Az ISE-n a kiskereskedelmi, a vendéglátói, a tárgyalótermi és a szórakoztató terekre optimalizált kijelzőket vonultatják fel. Ahogyan az az OH55D kijelzőnél is előtérbe kerül, a Samsung kültéri technológiái belső hűtési és fűtési rendszert alkalmaznak, amely az egyenletes teljesítmény érdekében akár -30 oC és +50 oC között is képes a külső körülményekhez igazítani a beállításokat. Emellett IP56 tanúsítvánnyal is rendelkezik, ellenáll a por és víz okozta károknak is.

Az OH55D kijelző egyenletes 2 500 nites fényerejének és a 5 000:1 kontrasztarányának köszönhetően pavilonokban és más komplex kültéri események helyszínén is elhelyezhető. Az automatikus fényerő érzékelővel ellátva - amely valós idejű konfigurálást tesz lehetővé - a felhasználók biztosak lehetnek benne, hogy az adott természetes- és háttérfényforrások csak minimálisan befolyásolják majd a kijelző képét.

A kijelzők elsőként rendelkeznek integrált DisplayPort (DP) 1.2 és HDMI bemenetekkel is, így UHD tartalmak lejátszására is képesek különböző konfigurációk mellett.

Bemutatkozik a jelenleg elérhető legkeskenyebb kijelző fal is. Az UHF-E képernyő „kávától káváig” kialakítású, vagyis felső és bal oldalain csupán 0,9 mm, alsó és jobb szélein pedig mindössze 0,5 mm vastag a kerete.

A „jövő kiskereskedelme” kiállítás alkalmából mutatják be, hogyan vezethetnek az interaktív és szenzoros kijelzők újfajta vásárlói lojalitás felé. A tükör kijelzők és az átlátszó OLED-eket használhatják akár különböző kiegészítőket és termékeket bemutató, virtuális katalógusként is. A divat- és szépségipar területén pedig akár tükörnek is jók, a vásárlók azonnal láthatják, hogy az adott termék hogyan állna rajtuk.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Kép: ttgtmedia.com Forrás: hazesotthon.hu/hirado.hu)