Jump to content

A vidéki települések lakosságvonzó titka

2016. 03. 02. 12:30

Az önkormányzatok évről évre próbálják az egyre fogyatkozó létszámú lakosságot a fővárosból elcsábított emberekkel pótolni. De mégis miért vált valaki városról vidékre? Az ok az extramód kedvező támogatásban rejlik.

A dunaföldvári önkormányzat például félmillió forint vissza nem térítendő támogatást kínál azoknak a családoknak, amelyek a településen telepednek le, Jászapátiban pedig ingyen önkormányzati telekkel kecsegtetnek, és ez csak két példa az elmúlt időszakból. A csok megjelenésével az önkormányzatok fantáziája is beindult, és próbálják minél vonzóbbá tenni településüket az egyébként elvándorló fiatalok számára.

Dunaföldváron, ha valaki igénybe szeretné venni a támogatást a 40 év alatti életkor, gyerek, vagy gyerekek és legalább középfokú végzettség a dolog kritériuma. Továbbá a beköltözés után legalább öt évig Dunaföldváron kell élniük, a gyerekeknek pedig a helyi oktatási intézménybe kell járniuk.

Dunaföldváron egyébként 400-500 eladó ingatlan várja új tulajdonosát.

Hasonló kedvezményt kínál Jászapáti is. A jászsági város ingyen önkormányzati telket adna azoknak a családoknak (a helyieknek is), amelyek a településen szeretnének letelepedni, és megfelelnek a családi otthonteremtési kedvezmény feltételeinek.

Jelenleg tizenkét, családi ház építésére alkalmas, 1-2,5 millió forint értékű telket tud felajánlani az önkormányzat, de igény estén bővítik majd a lehetőségeket – közölte korábban Farkas Ferenc polgármester.

 


További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Kép: utazom.com Forrás: hazesotthon.hu/hirado.hu)