Jump to content

A világ eladatlan autóinak temetője

2016. 02. 17. 19:53

Gondolkoztál már azon, hogy hova lesznek a nem kellő autók? Nem is gondolnád, milyen groteszk látványt nyújtanak a meg nem vásárolt járgányok, ahogy több kifutópályányi területen parkolva csöndesen várnak a soha el nem érkező gazdájukra.

A világ számos pontján találkozni kísérteties autó-lerakatokkal, melyek a szalonból kigurult null-kilométeres kocsik végső nyughelyéül szolgálnak az idők végezetéig. A legnagyobbak között az angliai Sheerness és Swindon, illetve az USA-ban található marylandi autóparkolót tartják számon. Mindhárom látszik Google műholdas felvételeiről is. Keress rá, meg fogsz lepődni!

A parkolóvá avanzsált elhagyatott kifutók több millió tökéletesen új gépjármű várakozó helyéül szolgálnak, melyeket nem árusítják, nem foglalkoznak velük, egyszerűen hagyják teljesen elrohadni őket. Jobb esetben néhány márka évek múltával a még használható elemeket kiszedi az autókból és az újakba felhasználja.

Az autódömping és a lanyhuló vásárlási kedv ellenére az gépjárműgyártás fénykorát éli, és milliónyi négykerekű gurul le a futószalagokról nap mint nap világszerte. Az importálást követő megmaradt autókat azonban egy idő után nem próbálják újra eladni, helyettük újat gyártanak és a „régit” valamelyik milliós parkolóba szállítják.

Egyébként a szomszédos Oroszországban, Szentpétervár egyik repterének kifutóját is több tízezer autó lepi el, a végső napját várva.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Kép: zerohedge.com)