Jump to content

Az evészet méltó lezárására: karibi burger!

2016. 01. 04. 16:00

Laktató és finom. Elkészítése nincs több egy óránál, kezdő szakácsokon sem foghat ki. Az evős időszak méltó lezárására kiváló!

Hozzávalók / 4 adag

50 dkg burgonya (nagyobb darabok), 2 ek olívaolaj, 40 dkg darált marhahús, 1 nagy db lilahagyma (fele reszelve, fele kockázva), 1 közepes db sárgarépa (reszelve), 2 teáskanál fűszersó (steak fűszer), 20 dkg ananász (vagy kockázott konzerv, Dole), 1 db chili (kimagozva, kockázva), 4 ek koriander (friss, apróra vágva), 1 lime-ból nyert limelé, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 8 közepes db salátalevél (saláta keverék a legjobb), 4 db zsemle (rozsos, magos)

Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 190 fokra. A burgonyát hámozás után vágjuk banán formájú hasábokba, és egy tepsiben forgassuk össze kevés olívaolajjal, sózzuk, és kb. 35-40 perc alatt süssük aranybarnára.

A lilahagyma felét és a tisztított répát reszeljük le, a hagyma másik felét vágjuk apró kockára.

Egy nagy tálban keverjük össze a darált húst a reszelt lilahagymával, sárgarépával és a fűszerekkel, majd készítsünk a keverékből 4 egyforma nagyságú lapított húspogácsát.

Egy nagy serpenyőben forrósítsunk egy pár csepp olívaolajat, és kb. 5-5 perc alatt süssük meg benne mindkét oldalukon a hamburger húsokat.

Egy kisebb keverőtálban forgassuk össze a kockázott lilahagymát, a koriandert, az aprított chilit és a kisebb kockákra vágott ananászt a lime levével.

Vágjuk félbe a négy bucit. Fektessük őket a húsos serpenyőbe belső felükkel, és pár perc alatt pirítsuk meg őket.

Mindegyik burger zsömlébe fektessünk egy pár salátalevelet, erre tegyük a húspogácsákat, tetejüket hintsük meg egy-egy kanál hagymás-ananászos keverékkel. Tálaláskor a burgerek mellé osszuk szét a tányérokon a sült krumplit.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: burgeroftoronto.com Recept:
nosalty.hu)