Jump to content

Mennyi szaloncukor fogy el az ünnepek alatt?

2015. 12. 19. 09:00

Elgondolkoztál már valaha azon, szaloncukrot majszolgatva, hogy vajon mennyien teszik ugyan ezt a karácsonyi időszak alatt? Egy nem reprezentatív kutatás eredménye erre a kérdésre ad választ.

A szaloncukor ősét a franciák a 14. században kezdték el készíteni, tőlük német bevándorló cukorműves mesterek közvetítéssel, a 19. század első harmadában érkezett Magyarországra, majd vált népszerű karácsonyi édességgé és egyúttal a magyar karácsonyfák csillogó díszévé is.

A szaloncukor igazi hungarikum, hagyományosan magyar édesipari termék, ami nem csak a fán mutat jól, hiszen előszeretettel esszük is le róla.

A szaloncukor fogyasztási szokásokkal kapcsolatos kutatást az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft készítette 500 fő (18-59 éves) online megkérdezésével 2014 októberében.

A megkérdezettek közül csupán 3 százalék nem evett a klasszikus karácsonyi csokiból, míg 23 százalékuk azt vallotta, hogy 10 darabnál kevesebbet evett a tavalyelőtt. Nem nevezhető nagy átlagnak a 31-50 darab szaloncukor elfogyasztása, mert az csak a megkérdezettek 18 százalékára igaz.




További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: obuda.hu Forrás: hazesotthon.hu/MTI)