Jump to content

Az 1,1 millió dollárt érő vörös vászon

2015. 12. 02. 19:00

Vannak a művészetnek olyan zugai, melyekbe kevesen nyerhetnek bepillantást. Ilyen például egy absztraktfestmény aukció, ahol a műkedvelők eszelős összegeket költenek a hétköznapi ember szerint „ilyet a lányom is tud festeni” kategóriájú képekre. Gondolnád, hogy a képen látható festmény, átszámítva 260 000 millió forintot ér?

Ha szereted a művészetet, főként az festészet azon változatát, ahol azt képzelsz a vásznon látott dologba, amit akarsz (lsd.: absztrakt), akkor imádni fogod az alábbi összeállítást. Ám ha kevésbé vagy fogékony a művészet jelen ágazatára, akkor is imádni fogod, már csak azért is, mert rácsodálkozhatsz, mire verik el a felső tízezer tagjai, a nehezen megkeresett dollármillióikat.


Balról jobbra haladva az első kép Lucio Fontana – “The concept of space, waiting for” – 1,5 millió dollár értékű festménye, ami 427 395 000 Ft, a második Ellsworth Kelly – “Green and White” 1,6 millió dolláros képe, ami szintén 4,5 milliárd forint körül mozog.

A harmadik kép (a kék), Blinky Palermo – Név nélkül – 1,7 millió dollárt érő képe, ami átszámítva 4,8 milliárd forint. Az utolsó festmény Ellsworth Kelly – “Cowboy” 1,7 millió dolláros képe, ami kollegájáéhoz hasonlóan 4,8 milliárd Ft.

Holnap folytatjuk!


További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: visitabanomontegrotto.com)