Jump to content

Így néz majd ki 2063-ban a konyha

2015. 11. 18. 19:00

A „2063 Dining” projekt vezetői azt tűzték ki célul, hogy bemutatják a jövő konyháját, ami segít majd abban, hogy egészségesebben éljünk és életvezetési tanáccsal is ellát majd bennünket. Bizony, ilyen lesz majd a 2060-as évek konyhája. De milyen is az az ilyen?

A jövő konyhája forradalmasítani fogja az étkezést és az egészséges életmódot, figyelmet fordítva a használati eszközök modernizációjára. A projekt a német Miele konyhai termékekre szakosodott vállalat, a londoni dizájn-fesztivál szervezői, és Ben Spalding szakácsmester közös munkájának eredménye.

A projekt jóslatai szerint az egészségi állapotot figyelő elektronikai berendezések a mindennapi használat részévé válnak majd, és konyha képes lesz figyelni használója táplálkozási szokásait, így képes lesz arra, hogy személyre szabott egészségjavító étrendet állítson össze, ajánljon számára.

A konyhai okoseszközök funkciójukon túl jelzik majd a bevitt kalóriamennyiséget, és információkkal szolgálnak a szervezetben felhalmozott zsírok koncentrációjáról, a szívritmusról, koleszterin szintről is.

Az egészséges életmód mentén elképzelt konyha a modern dizájnnak is megfelel majd. A szakácskönyveket holografikus képek váltják fel, melyek 3 dimenzióban vetítik ki a receptet. A jövő konyhájának további alkotóelemei a fény- és hangérzékelők lesznek, melyek annak függvényében aktiválódnak, hogy mire használják éppen a helyiséget. Például, amikor a gyerekek a házi feladatukat oldják, a konyhából sárga fény és halk zene árad, a koncentrálóképesség növelése érdekében.

A konyha a lehető legtermészetesebbek lesznek: biztosítják a megfelelő víztartalékot és oxigénszintet a lakásban, mi több, friss zöldségeket, gyümölcsöket és fűszernövényeket termesztenek, a számukra speciálisan megalkotott „zsebecskékben”.




További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: miele.com Forrás: hazesotthon.hu/ filantropikum.com)