Jump to content

Az otthoncsere nem csak a filmekben létezik

2015. 10. 09. 19:00

Az amerikai filmek alapdarabjaiban párszor felmerült a lakáscsere fogalma. A dolog meglepő módon a valóságban is létezik, sőt nálunk hivatalon honlap is foglalkozik a dologgal!

Az lakáscsere ötlete először az ötvenes években merült fel egy holland és egy francia férfi fejében, akik közösen kitalálták, hogy szabadságukat egymás otthonában töltik, elcserélve életüket egy is időre.

Az otthoncsere akkora sikert aratott, hogy szépen lassan az egész világon bevett szokássá vált, bár napjainkra kezd kikopni a köztudatból. Főként a bizalmatlanság, és az idegenektől való idegenkedés miatt.

A lakáscserélőknek két hivatalok honapja is van. Az egyik legrégebbi az Intervac közössége, neve az international (nemzetközi) és a vacation (nyaralás) szavak összetételéből született. A másik a Homeexchange, melynek magyar társoldala is létezik. Természetesen facebookon is követhetjük a felajánlásokat, nézelődhetünk a lehetőségek között.

A magyar honlap 1992 óta működik, és tagjainak száma ma már eléri a 44 ezer felhasználót. A tapasztalatok alapján az otthoncserével nyaralni indulók közössége a legtöbb esetben 35–60 év közötti művelt, széles látókörű, valamilyen saját vállalkozással rendelkező, családos ember, de sok közöttük a nyugdíjas is.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: consumeraffairs Forrás: hazesotthon.hu/otvenentul.hu)