Jump to content

A férfi, aki 53 000 Ft-ból épített házat

2015. 10. 08. 19:00

Michael Buck tízezrekből lerendezte azt, ami másnak egy élet munkájával sem sikerül: épített egy házat, lakott benne, majd megunta és kiadta. Mindezt 53 000 Ft-ból!

Az Angliában élő férfi 150 fontból, azaz kb. 53 forintból épített magának házat, ahol háborítatlan nyugalomba tengette életét.

Az 59 éves farmer, aki régebben művészetet tanított, azért vágott bele a munkába, mert meg akarta cáfolni az a nézetet, hogy egy ház megépítése egy élet munkája. Buck a projektje megvalósítása során csak azért adott ki pénzt, amit nem talált meg a természetben, vagy a hulladék között.

A férfi saját kertjében vágott bele az építkezésbe, és mindent újrahasznosított, amit talált, és nem vetette meg a különleges megoldásokat sem (pl.: az ablaküveget teherautó szélvédőjével helyettesítette). A falak festéséhez kréta és növények vegyületét használta fel, s végül a folyóvizet a közeli forrásból vezette be. Az egész építkezés így került 150 fontba.

A kész művet a férfi végül bérbe adta egy tejfarmon dolgozó ismerősének, aki nem pénzben, hanem tejben fizeti a lakbért.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: Michael Buck Forrás: hazesotthon.hu/hirma.hu)