Jump to content

2500 négyzetméternyi 3D-s utcai rajz, ez a „Fiatalság ritmusa”

2015. 10. 03. 16:00

Mit szólnál, ha nap, mint nap megcsodálhatnád a világon egyedülálló 365 méter hosszú 3D-s aszfaltfestményt? Nancsing város lakói mindennap megtehetik ezt.

Kína különleges ország. Számos építészeti és életstílusbeli különbségével és különcségével mindig fókuszban van. Elég csak a bevásároló központok tetejére épített kertes házakra, vagy a Peking alatt, bunkerlakásokban élő közel egy millió emberre gondolni vagy a nemrégiben átadott környezetbarát autópályára. Utóbbi szintén azért világszenzáció, mert az építészek megkerülték az épülő autópálya „útjában” álló hegyet, mintsem hogy megbolygassák annak élővilágát.

A mostani alkotás is beillik a sorba, már csak azért is, mert nem létezik még egy hozzá hasonló a világon. A nem hétköznapi aszfaltfestmény Kína Csiangszu tartományának legnagyobb városában, Nancsingban készült el, idén júniusban. A háromdimenziós alkotás a város nevezetes építményeit és a Jangce folyót ábrázolja.

A festmény a városi Kínai Kommunikációs Egyetem campusa előtt fekszik, 365 méter hosszan. A hallgatók egy híres kínai művész Yang Yongchun vezetésével készítették az alkotást. A 2500 négyzetméternyi felületet borító alkotás 20 nap alatt készült el, és a “Fiatalság ritmusa” nevet kapta.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: wpengine.netdna-ssl.com)