Jump to content

A tíz legdrágább város

2015. 09. 13. 12:30

Vajon mennyit ér egy négyzetmétert a világ legdrágább országában?

Az emberben felmerülhet a kérdés, hogy a nyugati vagy keleti féltekén drágább az élet és az ingatlanok? A Telegraphnak köszönhetően kielégülhet eme irányultságú kíváncsiság.

A lista utolsó helyezettje, azaz a legdrágább ország az Angyalok Városa, azaz Los Angeles. A környék gazdaságának húzóágazatai a mezőgazdaság, olaj- és repülőgépipar, a kereskedelem, a szórakoztató ipar és a média valamint a turizmus. Három nagy Los Angeles-i székhelyű cég szerepel a Fortune 500 listáján, a repülőgépiparból a Northrop Grumman. További nagyok: a 20th Century Fox, Herbalife, Univision, Guess, Paramount Pictures, Sunkist, Fox Sports. Hát nem meglepő hogy méregdrága ingatlant venni itt.

Hátulról dobogós a szerelem városa, Párizs. A két évezreden keresztül fontos szerepet játszó Párizs ma a világ egyik vezető gazdasági és kulturális központja. A Région Parisienne Franciaország legfejlettebb területe, gazdaságának központja. 2006-ban 500,8 millió euróval a francia bruttó hazai termék egynegyedét adta. A világ 500 legjelentősebb vállalatából 38 székel Párizs számos üzleti negyedének egyikében (pl.: UNESCO, az OECD, az ESA és az ICC).

Sanghaj. Kína nagyvárosaiban az élet szinte megfizethetetlen, főként a lakás. Pekingben több millióan menekültek a föld alá lakni, mivel a bunkerlakások a havi 300 yuanos bérleti díjjal még kifizethetők.

A hatodik helyen Sydney áll. Itt átlagosan 41 nm2 alapterületű lakásokat vásárolnak az emberek, mert az élni és élni hagyni elv mentén haladva ez tűnik a legkifizetőbbnek.

A lista feléhez közeledve egy svájci város Genf is felbukkan. Az lett volna a meglepő, ha nem kerül a listása svájci, luxemburgi, vagy hollandiai település. Egyébként a legolcsóbb ételek pl.: egy pizza, átlagosan 8000 ft-ért kapható Svájc egyes régióiban.

Folytatás holnap!



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: dam-realestate.com)