Jump to content

A jól berendezett otthoni iroda meghálálja magát

2015. 09. 03. 12:30

Ha sokat dolgozol otthonról, te magad is tudod, hogy mennyire fontos lenne a megfelelően és hangulatosan berendezett „mini iroda”. Hasznos tippek, és ötletek, hogy otthoni munkasarokra ne vesztőhelyként, hanem az inspiráció feneketlen kútjaként tekinthess.

Le kell szögezni, hogy keveseknek adatik meg az a luxus, hogy otthonról, távmunkában dolgozhassanak, számukra viszont fontos az ideális környezet, ugyanis a legtöbb kutatás egyértelműen leszögezi, hogy magánéletet és munkát nem jó vegyíteni.

Elsősorban azért, mert egy idő után az ember otthonában nem a nyugalmat fogja látni, hanem a feladatokat és az elvégzendő munkát, másrészről pedig azért, mert így képtelen lesz feltöltődni és frusztrálni fogja a környezete. Ezért fontos, hogy megfelelő „mini irodát” alakítsunk ki az otthoni munkavégzésre, amit elhagyva – akárcsak a munkahely küszöbét átlépve- nem foglalkozunk a munkával.

Tehát első lépésként ki kell nevezni a lakásból egy területet munkazónává. Ha ez megvan, akkor tevékenységünknek megfelelően rendezzük be. Írásra, és számítógéppel kapcsolatos munkákhoz érdemes sarokíróasztalt választani, helytakarékosság szempontjából viszont a lehajtható asztal is megteszi.

Nagyon fontos a megfelelő szék kiválasztása, nem érdemes rajta spórolni, mert a több órás ülőmunka során a gerinc így is természetellenes görnyedésbe van. Egy jó szék viszont megoldhatja ezt a problémát, megkímélve az ember az állandó fészkalódástól, kényelmetlen testtartásból fakadó ingerlékenységtől.

Szintén hangsúlyos a kiegészítők sokasága. Bármennyire feleslegesnek tűnik szükségesek, főleg ha kreativitást igénylő munkát végez az ember. Hiszen felpillantva a monitor fénye mögül jobban esik ránézni kedvenc tengerparti tájunkra, festményünkre, mint a fehér falra.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: bnet.com)