Jump to content

Inspiráló színeket az irodába!

2015. 08. 03. 19:45

Akár otthon, akár egy irodában dolgozol, a munkavégzésedre nagy hatással van az, hogy milyen színekkel veszed körbe magad. A rossz színösszeállítások stresszt generálnak, s feszült légkört eredményeznek.

Az, hogy egy irodában milyen színeket használnak, általában annak funkciójától, a megrendelő/vállalatvezető ízlésétől, a cég arculatától függ. A kisebb cégeknél még mindig a fehér szín az uralkodó, s inkább a multik merészebbek a színválasztásban.

A monoton munkavégzés egyhangúsága megtörhető a sárgás színárnyalatokkal, de alkotó munkához, tárgyalásokhoz inkább a pasztellszínek, a semleges színek illenek.

Az olyan helyiségekben, ahol szociális, vagy HR-ügyintézés zajlik, a nyugtató, hangulatos, meleg színek a legelőnyösebbek.

Fontos az irodabútorok színeinek egymással való harmonizálása.

Ha lehetséges, a túlzottan erőteljes színek, például a lila, és vadrózsaszín árnyalat ne szerepeljen az irodákban.

Ha otthon dolgozol, tudatosabban választhatod meg az irodád, avagy a munkahelyi sarkod színeit. A barna, a fekete nyomasztó lehet, a fehér káprázást okoz, a zöld, és a kék szín nyugtat, de a kék a hűvösség érzetét is kelti. A meleg színek ösztönzőek, de nehéz miattuk a számítógép képernyőjére koncentrálni.


(Forrás: hrmasia.com, Fotó:freedigitalphotos.net, entrepreneur-593378_1280_StartupStockPhotos)

Facebook oldalunkat itt találod!