Jump to content

Álomotthon - Vidéki ház Kolumbiában

2015. 07. 13. 22:23

A kolumbiai Villeta településen, a Rojo folyó felett emelkedő meredek hegyek egyikének oldalában, 962 méterrel a tengerszint felett találjuk ezt a nm túl nagy, egyszerű, de modern dizájnjával szembeötlő kis házacskát.

Az Arquitectura en Estudio tervezőiroda és Natalia Heredia álmodta meg a hegyi házikót, mely mindössze 3 hálószobával rendelkezik, de egy 550 négyzetméteres telken bújik meg, így szinte teljesen elzárt a külvilágtól.

A tulajdonosok fontosabbnak tartották a kültéri életet, mint a belső tereket, így a ház alapterületének jó nagy részét a napozóterasz, a változatos formájú, lagúna-szerű medence foglalja el, mely eluralja az otthont, és itt-ott bekúszik a lakótérbe is. Az esős időszak sem jelenthet akadályt, hiszen a külső életterek nagy része felett tető húzódik, így a télen is meleg, de esős időszak sem akadályozza meg a családot a kinti életben.

A telekhatárokat, valamint a tetővel fedett, de mégis szabadtéri helyszíneket ráadásul mindent takaró, és teljesen elzáró, távollét esetén pedig a házat maximálisan lezáró, automatikusan mozgatható szálfa panelekkel lehet védeni, melyek minimalista és modern hangulatot árasztanak.

A szabad levegő mellett a tervezők igyekeztek a természetet is beengedni a házba, szó szerint: rengeteg növényt ültettek el a különböző belső kiskertekben és a ház legváratlanabb pontjain bukkan fel egy-egy kisebb fa.


További fotók a házról ITT.

(Forrás és fotók: home-designing.com)