Jump to content

Álomotthon - Villa a francia riviérán

2015. 06. 19. 20:00

Cannes-tól nem messze, St. Raphaelben épült ez a minden hivalkodástól mentes, ám mégis exkluzív külsejű villa. A kellemes mediterrán éghajlat, és a buja, szinte trópusi növényzet mellé nem volt nehéz egy ilyen természetközeli épületet felhúzni.

A ház mintha eggyé akarna válni a természettel, olyan nyitott és szellős. A tágas belső terek is eltörpülnek a hatalmas és egyszerű hajópadlóval fedett veranda és napozóterasz, valamint az ehhez közvetlenül csatlakozó medence mellett.

A természet kapta a legfőbb hangsúlyt, így nem vacakoltak sötét és hosszú falak felhúzásával, az épület körvonalai szinte eltűnnek a sok üvegfal mögött. A pálmafákat lágyan körbeveszi a napozóterasz felülete, természetes árnyékot biztosítva a forró nyári órákra.

A minimalista külső belül élénk, színes, játékos belsőt takar: a belsőépítész kifejezetten jókedvű volt, amikor teletömte a házat futurisztikusan bájos, eredeti és már-már szokatlanul színes berendezési tárgyakkal.

Az otthon érdekessége, hogy a hálószobákhoz olyan fürdőszobák tartoznak, melyek csak jelképesen vannak elválasztva a hálóhelyiségtől, ezzel is mutatva a tulajdonos család naturalizmus iránti tiszteletét és nyitottságát.



További fotók a házról ITT.


(Forrás és fotók: home-designing.com)