Jump to content

Álomotthon - Kaliforniai tölgyerdőben

2015. 03. 26. 20:57

Los Angeles egyik eldugott hegyvidéki külvárosában bújik meg ez a csodálatos környezetben megépült ház, mely a Walker Workshop tervezőiroda munkája.

A dimbes-dombos erdőben épült ház teljesen elbújik a külvilág szeme elől, ugyanakkor a völgy felé nyílva csodálatos kilátást nyújt Los Angeles felé. Az épület tervezői és megalkotói elsősorban azt vették figyelembe, hogy a ház hogyan tud leginkább beilleszkedni természetes környezetébe, és hogyan tudják leginkább megőrizni az ősfás környezet romlatlan szépségét.

A szinteltolással megépült érdekes szerkezet így nem vesz el sok területet az erdőből, mégis a kényelmes luxus nagyságát kínálja. Az üvegfalak és a völgy felé kinyúló teraszok szinte kinyitják a házat a természetnek, miközben a napozóterasz és a medence úgy lett megépítve, hogy közben a legszebb fáknak ne essen bántódásuk.

A belsőépítész kiváló munkát végzett a minőségi anyagok beépítésével és ízléses variálásával: tömör fa burkolatok és bútorok, márvány konyhapult, fekete gránit járólapok, és sok-sok beáramló napfény teszi békéssé, meghitté, barátságossá a belső tereket.

(Fotók: homeadore)