Jump to content

Álomotthon - Beton és üveg a sivatagban

2015. 03. 02. 20:58

Az Arizona állambeli Scottsdale külső, sivatagos környékén épült ez a félelmetesen varázslatos épület a Wendell Burnette Architects tervei alapján. A kívülről rideg betonkockának tűnő építmény belül rengeteg meglepetést rejteget.

Első ránézésre egy érdekes szerkezetű, ám rideg és barátságtalan beton tömbnek tűnik az épület, legalábbis a kívülálló ezt gondolhatná. Ám a sivatag és a telek belső rész felől nézve már egészen más a helyzet: egy rendkívül nyitott, üvegfalainak köszönhetően teljesen belátható, modern és álomszerű U-alakú épületbe botlunk, mely a végtelen sivatagba néz.

A belső udvar felé néző homlokzatok csupa üvegfalból állnak, mely még közelebb hozza a sivatagi életformát, és a külvilág rejtélyes, érdekes hangulatát. A beton mennyezet, a csillogó márványpadló és a minimalista berendezés nem vonja el a figyelmet a célról: azaz a sivatag látványától, mely a ház minden pontjából élvezhető.

A természetközeli enteriőrök hangulatát nagyban befolyásolja a kinti természet: az elszáradt, girbegurba fák, a magas kaktuszok, a rengeteg kő és szikla, valamint a tűz.

(Fotók: homeadore)