Jump to content

Inspiráció: Szürke és fekete

2015. 02. 28. 20:32

Kevesen gondolják úgy, hogy a szürke és fekete színkombináció nem hat túl nyomasztóan a beltérben. Nos, az LCGA Design stúdió tajvani modern apartmanja eloszlat minden kétséget.

A modern, letisztul apartman belső falat hatalmas szürke betontömbökből állnak, míg a padlóburkolat hamuszínűre glazúrozott hajópadlóból áll, azaz mondjuk ki: nem spóroltak a szürkével. Ennek ellenére tágas, szellős és világos a lakás, nyoma sincs a sötét színek nyomasztó hangulatának.

Így bátran használhattak a berendezés során még sötétebb színt: a feketét. A fekete bútorok és kiegészítők remekül illenek az amúgy is férfiasan elegáns hangulathoz, mely dísztelensége és letisztultsága miatt különleges. A minimalista berendezés egyhangúságát itt-ott megszakítja egy-egy színes kiegészítő, mint például az étkező feletti lámpák piros madzagja, vagy egy szép zöld növény.

Egy valami azonban egyértelmű: élénk, vidám színek nélkül is lehet otthonos és barátságos enteriőrt kialakítani, még akkor is, ha egyértelműnek tűnik, hogy ez egy agglegény kuckója.

(Fotók: homeadore)