Jump to content

Álomotthon - Modern farmház Texasban

2015. 02. 06. 20:46

Manapság a texasi farmházakat már nem úgy kell elképzelnünk, mint egy századeleji filmben, vagy egy westernben. A farmház stílus tovább él, ám modern, minden kényelemmel felszerelt verzióban. A Poet Interiors houstoni farmháza például igazi álomotthon.

A csodás zöld növényzettel rendelkező, kertészmérnök által pedig még gyönyörűbbé varázsolt telken álló régi istállóház tökéletes kiinduló alapot jelentett a tervezőknek. A magas, lapos tetős épület szinte ugyanolyan nyitott maradt, mint eredeti verziójában, hiszen falak helyet üveget kapott, legalábbis a kert felé néző, védett homlokzat.

Az ettől hihetetlenül világos és megkapó belső terek, mint a nappali és az étkező, csodás hangulatot kaptak, melyre rádob a csiszolatlan márványtömbökből épült kandallók, hátsó falak és kerítések, valamint a kerti konyha.

A modern, minden hivalkodástól mentes berendezés a régi életforma egyszerűségét hivatott hirdetni, mégis minden kényelemmel felszerelt otthon érzetét adja. A kilátás pedig hívogató: ilyen kertbe mindannyian azonnal rohannánk!

A kerthez ugyanis tartozik is egy kisebb mesterséges tó, néhány gyönyörű ősfa, hajópallós ösvények és egy csodásan hangulatos nyári konyha a szabadtéri grillezésekhez.

(Fotók: homeadore)