Jump to content

Álomotthon - Tetőtéri lakás Bolognában

2015. 02. 05. 20:50

Amúgy sem lehetett sok oka a panaszra a lakástulajdonosnak: egy kedves tetőtéri lakás Bologna központjában, kilátással a középkori tornyokra. Aztán amikor Elisa Manelli belsőépítész tavaly kezébe vette a dolgokat, végképp szerencsésnek érezhette magát az olasz tulaj.

A nem túl nagy dőlésszögű, mediterrán tetőszerkezet miatt viszonylag alacsony belmagasságú apartman nehézkes adottságai ellenére is tágas, világos, szellős otthon lett. Köszönhetően a fehérre meszelt tetőgerendáknak, a betonszürkére vakolt falaknak és ajtóknak és az egész lakást körbevevő világos fa hajópadlónak.

A hatalmas étkezőasztal (mert az olaszoknak ez a legfontosabb), a tágas, szellősen berendezett nappali, a már csak dekorációként funkcionáló régi kandalló nyílás, és a hálószoba legalacsonyabb pontját praktikusan irodaként hasznosító részletek csupa-csupa zseniálisan egyszerű megoldás.

Persze az otthon legnagyobb értéke a négyszárnyú üvegablakon át megközelíthető rejtett tetőterasz, mely hamisítatlan olasz hangulattal páratlan kilátást kínál Bologna történelmi központjának csodaszép épületeire.

(Fotók: homeadore)