Jump to content

Álomotthon - Izgalmas formák

2015. 02. 04. 20:05

Ez az érdekes formájú családi ház 2014-ben készült el Hollandia Olanda Settentrionale tartományában az UNstudio tervezőiroda tervei alapján.

A felülről, alulról, elölről, hátulról és oldalról is más és más geometriai alakzatra emlékeztető épület érdekes szerkezetével, valamint játékosan eredeti fa burkolatával hívja fel magára a figyelmet.

Miközben a geometriai alakzatok játékosságát figyeljük, azt is láthatjuk, hogy a tervezők nem csak egy egyszerű, ám modern faburkolatot terveztek a ház oldalfalaira, és tetőszerkezeteire, hanem annak térbeli variálásával további látványos dimenziókat és optikai különlegességeket értek el.

Mindeközben az alsó teremgarázsból megközelíthető épület rendkívül barátságos a környezete felé, belülről tágas, napfényes, szellős és világos, hatalmas üvegablakainak köszönhetően pedig természetközeli.

A berendezés eredeti, mégsem hivalkodó, kellőképpen modern és gyermekbarát. A nappaliból és étkezőből elénk táruló háborítatlan panoráma pedig még inkább kiteljesedik a hatalmas, fa burkolatú tetőteraszon.





(Fotók: homeadore)