Jump to content

Álomotthon - Az Atlanti-óceánra nézve

2015. 02. 03. 20:38

A SAOTA dizájnstúdió megint különlegeset alkotott: a dél-afrikai Fokvárosban tervezte és húzta fel, ezt a két irányba tekintő, közvetlenül az Atlanti-óceánra néző modern családi házat.

A közös földszint alapra épülő, de két különböző égtáj felé tekintő kétemeletes tömbbel kiemelkedő családi ház már csak fekvése miatt is különleges figyelmet kap.

A szürke beton és a keret nélküli üvegablakok letisztult, modern vonalai mögött csodaszép belső terek rejtőznek meg, melyek csúcsa a nappaliból nyíló, és a nappali továbbfolytatásaként élő, félig nyitott, félig zárt, tetőablakos otthonos terasz, melyről lélegzetelállító panoráma nyílik az Atlanti-óceánra - a két épülettömbből kétféle irányba.

A tengerre néző helyiségek panorámás fala tulajdonképpen nem is létezik, hiszen az üvegfal miatt zavartalan kilátást nyújt, míg a teraszok alacsony üvegkorlátai az infinity terasz félelmetes és egyben gyönyörű látványával hódítanak.

A középső, egyemeletes tömb teraszán természetesen helyet kapott az infinity medence is, hiszen egy ilyen épülethez az is dukál!

(Fotók: homeadore)