Jump to content

Álomotthon - Energiatakarékos bungaló

2015. 01. 17. 20:19

Szívesen töltenéd el a nyarat egy ilyen előregyártott, alacsony energiafelhasználású modern bungalóban? A Connect Homes bungalói modern építészeti vonalat követnek, és hihetetlenül energiatakarékosak.

Ez az épület a kaliforniai Sonomában található, egy domb tetején, a kilátás pedig káprázatos: egyik irányban a híres borvidék, a Napa Valley lankái húzódnak, a másik irányban pedig ellátni egészen San Francisco északi öbléig, a San Pablo Bayig.

Az egyszerű vonalvezetésű, téglalap alakú, két fő helyiségből álló és hajópadlós terasszá bővülő alapzaton álló előre gyártott épület fa, üveg és vasbeton egyvelegéből rajzolódik ki. Modern, letisztult formái hívogatóak, belül tágas, szellősen tájolt, napfényes helyiségeivel kiváló nyaraló, pihenő lakhely.

Kétrétegű üvegablakai megvédik a hidegtől, tűző napfény esetén pedig a melegtől és a káros UV-sugaraktól a belteret, kiváló minőségű cédrus burkolatai pedig remek hőszigetelést biztosítanak. Konyhabútora 90%-ban újrahasznosított üvegcsempéből készült, napelemmel biztosítja a fűtést és a meleg vizet, környezettudatos esővíz-elvezető rendszere pedig elősegíti az újrahasznosítást és a vízpazarlás elkerülését.

(Fotók: homeadore)