Jump to content

Álomotthon - Panorámás New York-i apartman

2015. 01. 16. 14:17

A manhattani West Village negyedben található apartman valami egészen elképesztő. A Richard Meier által tervezett legénylakás nem nagy, ám annál látványosabb, és bő 10 millió dollárért el is vihető.

A 16 emeletes épület 14. emeletén található épület majdnem 30 millió dollárral kerül kevesebbe, mint az épület jóval nagyobb és tágasabb penthouse-a, így valószínűleg nem sokáig lesz tulajdonos nélkül.

Az egybefüggő üvegpalota egy tágas nappaliból, konyhából, étkezőből és egy külön nyíló hálószobából valamint fürdőszobából áll, na és persze tartozik a lakáshoz egy gyönyörű panorámával rendelkező 60 négyzetméteres terasz is. Persze a teraszig sem kell elmennünk, ha szép kilátásban akarunk gyönyörködni, ugyanis az üveg falakon keresztül csodás kilátás tárul elénk a Hudson folyóra, Manhattanra és a túloldali városrészekre egyaránt.

A háromrétegű üvegfalak beengedik a napfényt és a holdfényt, ám kiszűrik a város zajait és az UV-sugárzást. Ugyanakkor számítógéppel vezérelhető árnyékolórendszert építettek az üvegek köré, így a lakás teljesen eltakarható és sötétíthető.

(Fotók: popsugar, Sotheby's International Realty)