Jump to content

Koktélötletek az év utolsó éjszakájára

2014. 12. 30. 14:23

Szeretnél egy kis különlegességet csempészni az év utolsó éjjelébe? Próbálj ki néhány könnyen elkészíthető, de mégis szokatlanul üde koktélt, mellyel sokkal érdekesebb lesz az este, mintha csak pezsgővel koccintanál.

1. Espresso Martini

Egy kis koffein mindig jót tesz a bulinak, élénkebbé teszi a vendégeket, és jó kis beszélgetéseket lehet kezdeményezni, ha vacsora után tálalod fel ezt a könnyű koktélt. Kell hozzá poharanként 2 adag eszpresszó, 2 adag vodka és 2 adag rum vagy kávélikőr, plusz néhány kávészem a díszítéshez. A shakerben rázd össze a hozzávalókat némi jéggel, majd töltsd ki pohárba és a tetejére szórj 1-2 kávészemet.



2. Citromos áfonyás Martini

Készülj vörös áfonya lével, egész citrommal, citromos vodkával és bodzavirág likőrrel. Egy pohárhoz 2 adag áfonyalé, 1 adag citromos vodka, és 1 adag bodzavirág likőr kell, melyet rázz össze shakerben egy kis jéggel. Aztán csavard bele 1 citrom levét, majd még ízesítheted citromlével is, ha sanyarú ízvilágot szeretnél elérni. Remek, üdítő koktél.



3. Golden Girl Cocktail

Ezt a csillogóan csajos koktélt barátnőidnek készítsd el, imádni fogják! A koktél a lehető legegyszerűbb, csak keverj össze egy kis proseccót (gyöngyözőbort) és némi grapefruitlevet a könnyed ízekhez. A móka a díszítéssel kezdődik, ehhez azonban szerezned kell ehető csillámport (gourmet-boltokban, jó minőségű konyhafelszerelési boltokban kapható), szórj egy kicsit a már pohárba kitöltött ital tetejére, majd kend át citrommal a pohár szélét és szórj a pohár peremére is csillámport. Vigyázat, a csillámport később mindenhol megtalálod, úgyhogy vagy tálca felett vagy a teraszon igyátok meg, ha nem akarsz jövő szilveszterig csillámport találni a lakás minden szegletében. :)

(Fotók: abeautifulmess)