Jump to content

Álomotthon - Minimalista kocka

2014. 11. 21. 20:47

Ez a végtelenül leegyszerűsített vonalvezetésű kortárs otthon a Studio MK27 munkája, és a brazíliai Sao Paulóban található és a dél-amerikai minimalista építészet egyik mintapéldája.

A kocka nem is egészen pontos meghatározás az alaprajzra, hiszen tulajdonképpen egy téglatestről van szó, mely csak kívülről látszik viszonylagosan zártnak, valójában egy hosszanti irányban nyitott, hosszú és széles folyosónak számít. A fehér vakolat és a külső és belső burkolatban is meghatározó faléc falak erőteljes karaktert adnak a háznak kívül és belül egyaránt.

A beltér viszont meglepetéseket tartogat: szinte egy nagy, átlátható, szellősen tágas tér az egész, mely hatalmas méretei ellenére barátságos otthon benyomását kelti.

A tervezők a nagy belmagasságokkal játszani is tudtak, hiszen a kocka a kockában elv alapján még egy kisebb épület-dobozt is beleszőttek a tervbe, mely multifunkcionális, hiszen teteje - és az egész ház teteje - egyben teraszként is működik. A ház belső elrendezése is hasonló elven működik, nem véletlenül becézik tetris-háznak.



(Fotók: homeadore.com)