Jump to content

Álomotthon - Ekletktikus, mégis egyszerű

2014. 11. 01. 20:55

San Antonio egyik legrégibb negyedében fekszik ez a csodás építészeti remekmű, a John Grable Architects munkája. A család és a tervező közös megegyezéssel a természet tiszteletét tűzte ki legfőbb céljának.

Az első látásra bonyolult szerkezetű, sokféle anyag felhasználásával épült, zegzugos épület szerkezet valójában egyszerű, letisztult vonalaival a kertet és a meglévő növényzetet tiszteli, és egészséges módon ötvözi a modern technológiát a környék építészeti stílusának történelméhez és hagyományaihoz.

Az építtető tudatosan kért fenntartható és környezettudatos ökoházat, így a fűtési költségek 67%-át napelemek oldják meg, a világíts LED-fényekkel történik, és egy zöld tetőt is kialakítottak, valamint a rekreációs medencék és dísztavak is esővízből, és tisztított szennyvízből vannak feltöltve.



A beton alapokon és acélvázakon álló, üvegfalas, fehér vályogfalas és faanyagot is bátran használó szerkezet remek összhangot teremt kül- és beltér között, míg az érdekes szinteltolások játékosa hangulatot kölcsönöznek az épületnek.

A komfortérzetet természetesen tovább növeli a kis medence, a buja kert, és a hatalmas tetőterasz.



(Fotók: homeadore.com)