Jump to content

Álomotthon - Casa MM

2014. 10. 27. 20:22

A Elías Rizo Arquitecto tervezőiroda csodás alkotása a mexikói Tapalpában található egy erdő szélén. Az ikervilla megtervezésére egy testvérpártól kapott megbízatást a dizájner csapat, mely kitűnő munkát végzett, és egy modern, mégis mexikói álomotthont valósított meg.

Az egyszerű vonalvezetésű, a természetet, a magas fákat és a kellemes klímát minden ponton beengedő épület a központi udvar irányába van tájolva, és bár élesen elkülönül a két lakrész, mégis magában hordozza a nagy mexikói családok összetartozását, és az egységet.



A felhasznált anyagok egyenesen lenyűgöző összhangot teremtenek együtt: csodálatos fenyődeszka burkolatok és plafonok, a márvány járólapok, a terméskő falak, valamint a fekete vas kiegészítők és kandallók félelmetesen szép enteriőrje láttán szóhoz sem jutunk.



Az ehhez kapcsolódó mexikói buja zöld növényzet, a semleges színű, nagy családi összejöveteleket is kényelmessé tevő bútorok és a hatalmas terek pedig csak erősítik az érzést, miszerint ez egy igazi álomotthon, ahol szívesen megöregednénk.



(Fotó: homeadore.com)