Jump to content

Álomotthon - Betonerőd a sivatag közepén

2014. 10. 15. 20:17

Mai álomotthonunk egészen különleges - és építtetője szintén különleges ember lehet. A Kendrick Bangs Kellogg által megálmodott sivatagi betonerőd pont úgy néz ki, mintha egy James Bold film főgonoszának háza lenne.

Az épület egy 10 hektáros telken épült a kaliforniai Joshua Tree Nemzeti Park határán - bár nevezhetjük ezt a telket egy igazi sziklatengernek is. A különleges formavilágú betonszerkezet bizonyos szögekből szinte láthatatlanná válik, mintha egy tökéletes búvóhely lenne.

Az épület egyik leglátványosabb eleme a tetőszerkezet, mely ovális és hajlított, és egymásra zsúfolt szárnyakból áll, mégis tökéletesen illik a természeti környezetbe.



Akármelyik szögből közelítjük meg az épületet, mindenhonnan más és más érdekes szerkezetvonal, elem vagy építészeti megoldás bukkan fel, mely különlegesen egyedivé teszi az otthont.



A kő és betontenger folytatásaként épült ház belülről is nélkülöz mindenfaja puhaságot és látszólagos kényelmet, hiszen rozsdaszínű vaselemek és fabútorok mellett csak néhány barátságos világítótest és egy-két bőrfotel lágyítja az összképet. Beköltözve pedig mi is igazi James Bond ellenségnek képzelhetjük magunkat.



(Fotók: home-designing.com)